Pendlarcyklar

Pendlingscyklar är en perfekt kombination mellan racer, mountainbike och standard, det gör att du kan cykla länge och ta dig dit du behöver utan några problem. Det finns även elcyklar som funkar som pendlingscyklar, lite mer sportigare som passar mer tuffare terränger och stadselcykel om du behöver ta dig runt i stan, allt beror på vad just du behöver cykeln till.

Här hittar du några pendlingscyklar som är prisvärda och passar till alla tillfällen. 

Vad ska jag tänka på för att hitta en bra pendlarcykel?

Det finns ingen generella svar på vilken som är den bästa pendlarcykel, det man får utgå från är vilken modell som passar ens behov bäst. Cyklar man längre sträckor på asfalt rekomenderar vi en hybridcykel med mer framåtlutad körställning, stel framgaffel och smala lättrullade däck. Är det däremot mest grusväg rekommenderar vi en dämpad framgaffel och lite grövre däck.


Klassisk eller elcykel som pendlarcykel?

Det beror på hur du kommer att cykla och vad du är ute efter, är det långa sträckor med tuffa uppförsbackar kan pendlingscykel med el vara bra och om du själv vill ha hjälp med sådant som kan upplevas lite jobbigare. Men gillar du utmaningar eller behöver en smidig och lätt pendlarcykel kan en vanlig cykel vara ett alternativ för dig.